#silverstripe IRC Log

IRC log for 4 July 2017

All timestamps are in UTC.

1: [00:00:01] * ss-helper quit (Remote host closed the connection)
2: [00:00:17] * ss-helper has joined #silverstripe
3: [00:02:09] * cloph_away quit (Ping timeout: 248 seconds)
4: [00:07:08] * cloph_away has joined #silverstripe
5: [02:48:45] * ahr3n has joined #silverstripe
6: [05:49:55] * wmk has joined #silverstripe
7: [05:51:39] * wmk_ has joined #silverstripe
8: [05:54:47] * wmk quit (Ping timeout: 240 seconds)
9: [07:19:39] * filisko has joined #silverstripe
10: [09:12:28] * qlex has joined #silverstripe
11: [09:12:33] * qlex says hi
12: [09:12:53] <qlex> wanted to ask you, we have recently launched a site based on SS
13: [09:13:33] <qlex> now, client wants to enable ssl on this server (he has uploaded keys, updated config of apache)... we will be reloading apache today to have the https being enabled
14: [09:13:46] <qlex> what's the best way of making sure ss powered website goes with ssl by default
15: [09:15:05] <qlex> i know we can use forceSSL direction in config, but is the the correct way, or not ?
16: [09:25:03] * ^pH has joined #silverstripe
17: [09:25:41] <qlex> anyone here ?
18: [09:34:57] * cloph_away is now known as cloph
19: [09:48:12] * qlex_ has joined #silverstripe
20: [09:49:15] * qlex quit (Ping timeout: 260 seconds)
21: [09:55:20] * qlex_ wonders if there's anyone who has experience in enabling SSL on server with silverstripe-powered website
22: [10:00:55] <qlex_> really? nobody here ?
23: [10:03:29] <cloph> enabling ss is nothing different from any other website.
24: [10:03:46] <cloph> in fact silverstripe itself doesn't really care
25: [10:04:45] <cloph> forceSSL is meant for specific pages only (like login form or order forms or similar) - if you want to globally use https, much easier/more efficient to do the redirect to https in the vhost.
26: [10:13:28] <qlex_> cloph: thanks for advice. that's what we're planning - to redirect all requests to appropriate port. wanted to make sure that's the way.
27: [10:21:10] * DimiStripe quit (Quit: DimiStripe)
28: [10:21:40] * DimiStripe has joined #silverstripe
29: [10:32:38] * qlex_ says by
30: [10:32:39] <qlex_> e
31: [10:32:42] * qlex_ quit (Quit: Page closed)
32: [12:07:04] * wmk_ is now known as wmk
33: [12:07:13] <wmk> forcessl redirects to https:// afaik
34: [12:32:06] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
35: [13:55:02] * wmk quit (Ping timeout: 258 seconds)
36: [15:33:20] * adi has joined #silverstripe
37: [15:36:00] <adi> I have a strange issue in ss 3.4, whenever I try to create a dataobject get this: https://snag.gy/kTW9j5.jpg
38: [15:36:14] <adi> my model admin: https://codepaste.net/6ke4hz
39: [15:36:28] <adi> and dataobject: https://codepaste.net/w8jasc
40: [16:00:20] * ahr3n quit (Ping timeout: 260 seconds)
41: [16:43:19] <adi> help would be very appreciated :)
42: [17:15:58] <ss-helper> Re: [silverstripe-dev] Transifex issu with plurals? - https://groups.google.com/d/msg/silverstripe-dev/VlppTuDHbEY/rSMfTZZZBgAJ
43: [17:38:23] * gelignite has joined #silverstripe
44: [18:27:02] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
45: [18:37:45] * adi quit (Ping timeout: 260 seconds)
46: [18:57:56] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
47: [20:15:05] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
48: [21:59:47] * gelignite quit (Quit: http://bit.ly/1kso8Ta)
49: [22:47:26] * filisko quit (Remote host closed the connection)
50: [23:22:56] * DimiStripe quit (Quit: DimiStripe)

These logs were automatically created by ss-log on irc.freenode.net.