#silverstripe IRC Log

IRC log for 19 January 2017

All timestamps are in UTC.

1: [00:05:58] <keksters> So I think I've run into a problem in 3.1.0 with the $allowed_actions array needing filling out
2: [00:06:45] <keksters> In the ecommerce extension my site is using there are functions being called that use routing to call the function. /merch/item/remove for example.
3: [00:07:17] <keksters> Those pages are coming up with a 404, for example I currently can't remove items from the cart because the function never calls
4: [00:07:54] <keksters> Will I have to go through all the controllers and allow all of the functions that are written as allowed actions, or is there a catch all I can write for that controller?
5: [00:09:52] * zippy has joined #silverstripe
6: [00:12:08] * filisko quit (Ping timeout: 260 seconds)
7: [00:13:51] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
8: [00:14:11] <DanaeNZ> keksters: I think so, you have to redefine all the allowed_extensions that are set on all the extensions
9: [00:14:17] <DanaeNZ> I've had that issue before
10: [00:15:12] <DanaeNZ> also holy shit does anyone else regularly fuck up incoming path mapping on their PHPStorm/Xdebug projects? And then there's like, no way to fix it? Cos it's a valid path map but it never gets hit holy SHIT IT PISSES ME OFF
11: [00:20:22] <keksters> Yaaaaay
12: [00:22:14] <DanaeNZ> this is the dialog I want to pop up but it won't: https://www.jetbrains.com/help/phpstorm/2016.3/incoming-connection-dialog.html
13: [00:22:23] <DanaeNZ> so many hidden dialogs
14: [00:22:28] <DanaeNZ> ughhhh
15: [00:28:41] <spronk> hehehh
16: [00:28:43] <spronk> yes
17: [00:28:51] <spronk> i end up deleting my project and starting again most of the time :(
18: [00:31:47] <DanaeNZ> I just tried that, no luck (:
19: [00:31:55] <spronk> :O
20: [00:32:02] <DanaeNZ> I want to DIIIEEEE
21: [00:32:12] <spronk> :(
22: [00:32:15] <spronk> nooo
23: [00:32:20] <DanaeNZ> fuck it I'm going to sspak this shit and delete the whole FOLDERRRR
24: [00:32:21] <spronk> intellij/phpstorm is bloated as fuck
25: [00:32:56] <spronk> also, if anyone here uses apple earpods, go on aliexpress and buy a pair of VE Monk+ for like $10. fucking totally worth it.
26: [00:38:42] <zippy> oh yea, it can run soo slow some times
27: [00:38:44] <zippy> annoying as fuck
28: [00:38:47] <spronk> mm
29: [00:38:51] <spronk> and it has the magic button in the bottom right
30: [00:38:55] <spronk> that makes it run faster for a while
31: [00:39:06] <spronk> (click on allocated heap graph thing)
32: [00:39:14] <spronk> you're welcome.
33: [00:40:46] <zippy> Power Save mode?
34: [00:41:01] <spronk> hmm
35: [00:41:01] <spronk> no
36: [00:41:05] <spronk> you may not have it enabled
37: [00:42:24] <spronk> prefs -> search 'memory' -> appearance -> window options -> show memory indicator
38: [00:42:30] <spronk> have tyo have status bar enabled
39: [00:43:26] <zippy> Allocated: 725. used 284
40: [00:43:30] <zippy> can you set it to allocate more?
41: [00:43:42] <spronk> yes
42: [00:43:45] <spronk> but when it gets heavy
43: [00:43:50] <spronk> just leftclick that graph
44: [00:43:56] <spronk> and it will magically clean shit up and make fast
45: [00:43:56] <zippy> sweet ta
46: [00:44:10] <DanaeNZ> holy shit I deleted the whole project and still, no incoming connection dialog
47: [00:44:11] <spronk> fizzy good make feel nice!
48: [00:44:14] <spronk> DanaeNZ :S
49: [00:44:20] <spronk> xdebug all setup?
50: [00:44:29] <DanaeNZ> Yeah it works fine on all my other projects
51: [00:44:30] <zippy> DanaeNZ: did you set the php settings for the project?
52: [00:44:34] <spronk> wtf is the incoing connection dialog anyuway
53: [00:44:57] <spronk> configure a server and don't use zeroconf?
54: [00:45:02] <DanaeNZ> It comes up if you have a zero config setup. It appears and it's like, Hey here's a script, want to debug it? And you go yep
55: [00:45:10] <DanaeNZ> spronk: believe me I've tried
56: [00:45:13] <spronk> :<
57: [00:45:18] <spronk> whats your xdebug config?
58: [00:45:20] <DanaeNZ> and explicitly setting path mappings
59: [00:45:42] <zippy> Set the CLI Interperture for the project and it says xcode found and stuff?
60: [00:46:11] <DanaeNZ> oh my fucking god
61: [00:46:13] <DanaeNZ> I just
62: [00:46:17] <DanaeNZ> omg
63: [00:46:25] <DanaeNZ> my php.ini was somehow reset.
64: [00:46:34] <DanaeNZ> holy shit
65: [00:46:47] <DanaeNZ> how
66: [00:46:57] <DanaeNZ> HOW
67: [00:47:15] <DanaeNZ> I haven't even changed PHP versions in AMPPS which is what usually fucks it up
68: [00:47:38] <DanaeNZ> I'm going to cut someone
69: [00:48:26] <spronk> :_)
70: [00:50:36] <DanaeNZ> ok still it does not work, I'm going to see what config file it's using, it might be diff from command line one
71: [00:51:42] <DanaeNZ> YA BASTARD
72: [00:51:56] <DanaeNZ> it's using a generic php.ini not the one in the php ver folder
73: [00:52:31] <DanaeNZ> no wait I immediately take that back, the path is just a symlink
74: [00:53:27] <DanaeNZ> oh, classic, xdebug.so typo in path
75: [00:53:36] <DanaeNZ> pray for me
76: [00:53:47] * spronk prays
77: [00:53:47] * micmania1 has joined #silverstripe
78: [00:54:36] <DanaeNZ> HALLELUJAH
79: [00:54:40] <DanaeNZ> sp
80: [00:54:44] <DanaeNZ> it works
81: [00:54:48] <DanaeNZ> goddamn
82: [00:55:14] <DanaeNZ> okay lesson learned - just because Xdebug was working this morning or yesterday with a different project doesn't mean it's going to be configured today
83: [00:57:05] <spronk> sigh
84: [00:57:06] <spronk> i hate that
85: [01:11:06] <spronk> Lines: 99.77% (426/427)
86: [01:11:07] <spronk> WINNING
87: [01:11:35] * samsamek quit (Quit: samsamek)
88: [01:13:12] <zippy> nice coverage :)
89: [01:13:33] <zippy> still not 100% thou is it..
90: [01:13:38] <spronk> fffffff
91: [01:13:39] <spronk> ONE LINE
92: [01:13:39] <spronk> ONE
93: [01:13:47] <zippy> that could be the one that breaks the system
94: [01:13:48] <spronk> return 'uno.composite-sender';
95: [01:13:52] <spronk> THAT LINE
96: [01:14:01] * samsamek has joined #silverstripe
97: [01:14:02] * spronk puts a test in just to call that fucking function
98: [01:14:09] <zippy> just saying... 2am.. website down
99: [01:14:17] * samsamek has left #silverstripe
100: [01:14:22] <zippy> 'unable to locate template uno.composite-sender
101: [01:14:37] <spronk> :P
102: [01:16:19] <spronk> Lines: 100.00% (429/429)
103: [01:16:21] <spronk> RAHH
104: [01:16:24] <spronk> VICTORY IS MINE
105: [01:16:45] <spronk> 21/21 106/106 429/429 BOOM
106: [01:17:02] <spronk> other library: Lines: 100.00% (440/440)
107: [01:17:23] <zippy> are all edge cases covered?... are you sure..
108: [01:17:29] <spronk> no, no they aren't
109: [01:17:34] <spronk> but at least all my code paths are covered
110: [01:17:39] <zippy> :)
111: [01:17:40] <spronk> that's the first step
112: [01:17:52] <spronk> proper tdd works very well for code coverage
113: [01:18:19] <zippy> tests take soo much longer to run with xdebug enable thou eh
114: [01:18:35] <zippy> you pass a flag to enable xdebug for just the code coverage run?
115: [01:19:31] <spronk> nope
116: [01:19:44] <spronk> Time: 4.73 seconds, Memory: 14.00MB OK (156 tests, 292 assertions)
117: [01:19:52] <spronk> aaand Time: 3.34 seconds, Memory: 12.00MB OK (174 tests, 562 assertions)
118: [01:19:54] <spronk> fast enough
119: [01:20:15] <spronk> those are just unit tests though
120: [01:20:23] <spronk> i don't tdd integration tests or end to end stuff
121: [01:24:46] <zippy> thats honkin
122: [01:25:18] <zippy> Time: 11.2 seconds, Memory: 47.00MB OK (25 tests, 128 assertions)
123: [01:25:25] <zippy> intittygration tests
124: [01:25:26] <spronk> ouuuch
125: [01:25:35] <spronk> these tests could be a lot faster too
126: [01:25:41] <spronk> one of them doe slike 1000 iterations of a thing
127: [01:25:57] <spronk> and one of them does a timeout simulation
128: [01:26:02] <zippy> true. These data database teardowns and migrations
129: [01:26:03] <zippy> lol nice
130: [01:26:09] <zippy> *These do
131: [01:26:11] <spronk> man
132: [01:26:13] <spronk> hitting the database
133: [01:26:15] <spronk> slows shit down soooo much
134: [01:26:41] <zippy> yea, so just do single controller test while devving, and then run the lot when done
135: [01:27:24] <spronk> mm
136: [01:27:38] <zippy> Dusk looks good for 5.4 eh, be useful with so much javascript on the front end these days
137: [01:27:44] <zippy> #1moreweek
138: [01:27:57] <spronk> i just have my current test class run on save of file
139: [01:28:02] <spronk> hmm, yeah, sorta
140: [01:28:09] <spronk> yet another laravel specific thing though
141: [01:28:39] <spronk> im still pretty sceptical of full buy-in to Taylor's kool aid
142: [01:32:16] <zippy> you don't have a poster of him above your bed?
143: [01:32:22] <spronk> lawwwwwl
144: [01:33:11] <zippy> back of the toilet door, gotcha!
145: [01:40:34] <keksters> Oh sweet. Get an hour deep into upgrading to 3.2.0 to see it breaks on databases with underscores in them
146: [01:40:59] <spronk> :'(
147: [01:42:46] <keksters> Sooo. The tracking on the github is not clear whether this issue is solved
148: [01:47:29] <keksters> Something something pull request 20 Jun 2016
149: [01:47:50] <keksters> *commit
150: [01:49:38] <keksters> > change doesn't appear until 3.5.0
151: [01:49:43] <keksters> Guess I'm skipping 3.2.0
152: [01:49:58] <keksters> Going straight for the throat.
153: [01:57:06] <zippy> yeap, go nuts
154: [01:57:15] <zippy> balls deep
155: [01:57:26] <spronk> :|
156: [02:01:23] <keksters> So there was just casually a year where people with db with underscores in them couldn't upgrade because of SS core code?
157: [02:01:56] <zippy> How'd you get an underscore anyway?
158: [02:02:05] <zippy> class My_Model extends Page ?
159: [02:02:38] <keksters> Nah nah the db name
160: [02:03:16] <keksters> Our setup is on whm/cpanel so every single db I create has an underscore in the name
161: [02:05:46] <zippy> hm, odd
162: [02:05:51] <zippy> amazed I never ran into that
163: [02:06:02] <keksters> wheird
164: [02:06:41] <keksters> So there were two modules introduced in 3.2.0 - siteconfig and reports. Do I need to replace these in future updates as well?
165: [02:07:06] <keksters> Upgrade documentation only makes mention of cms and framework
166: [02:07:16] <keksters> I've been dragging cms, framework, and vendor around
167: [02:08:30] <zippy> you not using composer?
168: [02:08:58] <keksters> No
169: [02:10:04] <zippy> off top of my head. Grab the latest 3.5.1 zip from site, download, unzip. On the old site blow away cms, framework, vendor and copy in cms, framework, vendor, reprots and siteconfig. Check the .htaccess file in your root directory, mysite/ and assets/ directories.
170: [02:10:11] <zippy> check the index.php in the root directory as well
171: [02:10:17] <zippy> (or remove)
172: [02:10:40] <zippy> update modules, dev/build pray
173: [02:10:58] <keksters> So it would be in my best interest to replace the reports and siteconfig modules when moving to 3.5.1?
174: [02:11:06] <keksters> dev/build has been pray the whole way through
175: [02:11:21] <keksters> I had fun when I someone manged to make this website's container not belong to itself =D
176: [02:13:13] <zippy> so, I hope your doing it locally / have backups and stuff
177: [02:13:20] <zippy> and yes, replace those modules when going to 3.5.1
178: [02:13:37] <keksters> Also interestingly when I discovered that the tar.gz of 3.2.0 just dumped into root instead of a folder like I was expecting
179: [02:13:46] <zippy> they've been moved out and now seperate modules
180: [02:14:13] <keksters> Yeah I have backups. This is all completely dev =3 I'm trialling to see if I can move to a different server
181: [02:18:33] <keksters> Whelp, still the same error as 3.2.0
182: [02:19:30] <zippy> I think you have something else goign on
183: [02:19:35] <zippy> I am sure underscores work fine
184: [02:21:09] <keksters> Hmm. From the trace it looks like a module is trying to get the current member's ID
185: [02:21:27] <keksters> And that call to Member::currentUser() is starting the chain that leads to the error
186: [02:22:14] <keksters> Hmmmmmm. Maybe it's because it's trying to build in a weird order.
187: [02:22:25] <zippy> cleared your cache. There was some changes to the members table
188: [02:22:41] <keksters> This on the flush
189: [02:23:00] <keksters> It looks like it's trying to process my ecommerce module before the members table is even built
190: [02:27:21] <keksters> Okay so it builds without my ecommerce module
191: [02:29:09] <keksters> So my logic is: now I've done a successful 3.5.1 build I should be able to reintroduce my ecommerce module and do the build again
192: [02:29:16] <keksters> Or am I not understanding how the build works?
193: [02:31:11] <zippy> might need to upgrade your ecommerce module
194: [02:31:27] <keksters> Thing is I don't know where to find any upgrades for it
195: [02:31:33] <keksters> The module is literally "ecommerce"
196: [02:34:46] <keksters> The comments on _config.php make me think someone wrote this themselves. Then again I don't know the standards for identifying module authors with SS
197: [02:35:55] <keksters> Ahahahaha readme says "SilverStripe E-commerce Module"
198: [02:36:55] * xyphoid_ has joined #silverstripe
199: [02:37:49] * ss23_ has joined #silverstripe
200: [02:39:01] <keksters> So yeah the last release was 2012.
201: [02:40:08] <keksters> Which is odd because I placed this site as being 2013 built and it has the 0.5.1 beta of the ecommerce module
202: [02:40:54] * BackEndCoder_ has joined #silverstripe
203: [02:41:56] * spronk quit (*.net *.split)
204: [02:41:59] * BackEndCoder quit (*.net *.split)
205: [02:41:59] * ss23 quit (*.net *.split)
206: [02:42:12] * xyphoid quit (*.net *.split)
207: [02:44:21] * ss23_ is now known as ss23
208: [02:45:33] <keksters> Gave popping my ecommerce module back into the fray after 3.5.1 build a go and we're away swinging
209: [02:55:14] * zippy quit (Quit: Textual IRC Client: www.textualapp.com)
210: [03:04:20] * keksters quit (Ping timeout: 260 seconds)
211: [03:15:42] * Nightjar quit (Quit: Leaving)
212: [03:44:25] * janneklouman-- has joined #silverstripe
213: [03:45:03] * janneklouman-- quit (Read error: Connection reset by peer)
214: [04:15:49] * adrexia quit (Quit: My Mac has gone to sleep. ZZZzzz…)
215: [04:49:17] * pweh has joined #silverstripe
216: [05:06:13] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
217: [05:50:11] * DanaeNZ quit (Remote host closed the connection)
218: [05:50:44] * DanaeNZ has joined #silverstripe
219: [05:55:01] * DanaeNZ quit (Ping timeout: 258 seconds)
220: [07:25:31] * pweh quit (Ping timeout: 248 seconds)
221: [07:42:54] * pweh has joined #silverstripe
222: [08:17:17] * adrexia has joined #silverstripe
223: [08:45:11] <ss-helper> Database load of simple page - http://stackoverflow.com/questions/41737181/database-load-of-simple-page
224: [08:56:56] * kinglozzer has joined #silverstripe
225: [09:07:39] * janneklouman-- has joined #silverstripe
226: [09:21:32] * filisko has joined #silverstripe
227: [09:23:49] * terryapodaca has joined #silverstripe
228: [09:25:08] <terryapodaca> Hey guys, what function do I need to overrride that writes the <link tags to the template for styles in the <head>?
229: [09:34:17] * agent44 has joined #silverstripe
230: [09:39:57] * pweh quit (Read error: Connection reset by peer)
231: [09:52:04] * DanaeNZ has joined #silverstripe
232: [09:56:35] * DanaeNZ quit (Ping timeout: 240 seconds)
233: [10:00:40] * Audlex- has joined #silverstripe
234: [10:03:10] * Audlex quit (Ping timeout: 240 seconds)
235: [10:15:46] * RedDevilJones has joined #silverstripe
236: [10:15:59] <RedDevilJones> Good day to you all!
237: [10:16:44] <RedDevilJones> got a question. Is there something in silverstripe that actually waits untill all of the content on a page is loaded?. I thought I saw something like onContentLoaded
238: [10:17:00] <RedDevilJones> but the google books doesnt show that particular page. And can't find it on the docs itself
239: [10:21:21] <terryapodaca> you mean something you can call while a page is loading, so you can show or do something, instead of just showing a blank page (while the data loads)?
240: [10:30:44] <RedDevilJones> ye something like that
241: [10:31:01] <RedDevilJones> or is using a cache of some sort already perfomance improving enough?
242: [10:31:41] <RedDevilJones> there are a lot of separate entitities and some parts just loads later which gives a visual dislike
243: [10:32:04] <RedDevilJones> but i read just now that caching parts in silverstripe could improve perfomance drastically?
244: [10:32:38] <terryapodaca> You could try to take advantage of the built in Partial Caching SS has, if it's still available in the version you are using
245: [10:33:09] <terryapodaca> make sure you also have a "silverstrip-cache" folder in your root
246: [10:35:04] <terryapodaca> or if the load isn't toooooo bad, you could write a simple jquery script to replace the content with a "loading" gif until it loads, piece by piece
247: [10:41:31] * DarjusIT has joined #silverstripe
248: [11:11:02] * terryapodaca quit (Quit: Leaving.)
249: [11:55:45] * RedDevilJones quit (Ping timeout: 260 seconds)
250: [11:58:27] * agent44 quit (Quit: agent44)
251: [12:04:26] * adrexia quit (Quit: Textual IRC Client: www.textualapp.com)
252: [12:59:46] * samsamek has joined #silverstripe
253: [13:00:20] * DanaeNZ has joined #silverstripe
254: [13:05:29] * RedDevilJones has joined #silverstripe
255: [13:09:50] * RedDevilJones quit (Ping timeout: 260 seconds)
256: [13:16:32] * RedDevilJones has joined #silverstripe
257: [13:16:56] <RedDevilJones> How can i fix the white screen when i run /dev/build?flush=all ??
258: [13:21:48] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
259: [13:24:39] <RedDevilJones> anyone??? cant rebuild the server now live. and the website is kinda broken
260: [13:45:52] <cloph> RedDevilJones: increase webserver timeout or run via sake from commandline.
261: [13:47:35] <RedDevilJones> increasing webserver timeout makes dev/build work again?
262: [13:47:38] <kinglozzer> RedDevilJones: and check your error logs to see what went wrong
263: [13:48:35] <cloph> well, depends on what kind your white screen is. If it is a internal server error caused by php syntax error, then this won't help.
264: [13:56:03] <RedDevilJones> silverstripe-errors silverstripe-error-warnings logs should contain that information?
265: [13:57:27] <kinglozzer> RedDevilJones: Your server error logs
266: [13:57:32] <kinglozzer> Wherever PHP is set to log errors to
267: [13:58:34] <cloph> silverstripe's own logs won't contain something if php dies before due to a syntax error, but will show errors related to silverstripe (but in that case chances are that you would not get a white-screen, but an error page generated by ss
268: [14:08:05] * DimiStripe quit (Quit: DimiStripe)
269: [14:22:59] * DimiStripe has joined #silverstripe
270: [14:25:16] * samsamek quit (Quit: samsamek)
271: [14:27:19] * samsamek has joined #silverstripe
272: [14:30:53] * helenclarko has joined #silverstripe
273: [14:30:58] <helenclarko> morning all
274: [14:31:01] <helenclarko> 0/
275: [14:31:28] <helenclarko> Can anyone help me out with CsvBulkLoader
276: [14:41:53] <cloph> you need to be way more specific than that.
277: [14:46:33] * samsamek quit (Quit: samsamek)
278: [14:49:05] <RedDevilJones> thanks! the errors where there :)
279: [14:57:30] <cloph> care to tell what the error was? might be helpful for others..
280: [15:01:14] * muskie9 has joined #silverstripe
281: [15:03:11] <helenclarko> Sure. I'm getting a Failed to parse when uploading
282: [15:03:24] <helenclarko> Failed to parse /tmp/silverstripe-cache-php5.5.38-var-www-html/apache/BulkLoader5880d4dcd20d87.89071015.csv
283: [15:17:00] * RedDevilJones quit (Ping timeout: 260 seconds)
284: [15:17:53] <muskie9> helenclarko I've gotten that numerous times and seems to be something different each time... it's one of the worst error messages in SS imo, it's usually not related to the csv itself at all
285: [15:18:26] <muskie9> usually due to a custom method I've written to parse a value from the csv
286: [15:22:12] <helenclarko> Nevermind, I'm an idiot. Was uploading xcel file not csv
287: [15:22:44] <helenclarko> But next issue. Its uploading, but filling my gridfield with nothing.
288: [15:23:27] <helenclarko> It knows there are two rows, but doesn't fill my fields with data. I fucked up somewhere
289: [15:26:37] * agent44 has joined #silverstripe
290: [15:35:25] * DanaeNZ quit (Ping timeout: 240 seconds)
291: [15:43:17] <helenclarko> muskie9, Any idea?
292: [15:44:35] * muskie9 quit (Read error: No route to host)
293: [15:45:17] * muskie9 has joined #silverstripe
294: [15:58:20] <helenclarko> muskie9?
295: [15:58:51] <helenclarko> Its uploading the csv, but filling my gridfield with nothing
296: [15:59:00] <helenclarko> just blank rows
297: [16:01:12] <muskie9> do you have a model importer class?
298: [16:01:23] <muskie9> or just doing column mapping
299: [16:02:59] <helenclarko> Column mapping. The CSV has a top row which lines up exactly with the database table
300: [16:03:12] <muskie9> hmmmm
301: [16:03:17] <helenclarko> It should all just copy across right?
302: [16:03:47] <muskie9> should ya, we've done that before with the header columns matching exactly and it usually works
303: [16:03:56] <helenclarko> http://www.sspaste.com/paste/show/5880e361cc03a
304: [16:04:07] * samsamek has joined #silverstripe
305: [16:05:06] <muskie9> ya, that looks good
306: [16:05:27] <helenclarko> ModelAdmin: http://www.sspaste.com/paste/show/5880e3b9de540
307: [16:06:08] <kinglozzer> helenclarko: Don't you need 'Crm' => 'CrmCsvBulkLoader' ?
308: [16:06:16] <helenclarko> Dataobject: http://www.sspaste.com/paste/show/5880e3e46d174
309: [16:06:30] <helenclarko> Oh, I gave you one I hadn't updated opps.
310: [16:06:31] <muskie9> helenclarko what kinglozzer said...
311: [16:10:01] <helenclarko> So I changed that back and same thing. No data copied, just 2 blank rows
312: [16:10:16] <kinglozzer> dev/build after putting it back?
313: [16:10:19] <helenclarko> Which is odd, because my first row should be the header.
314: [16:10:33] <helenclarko> Does that mean my csv file is incorrect.
315: [16:10:47] <helenclarko> Yup,
316: [16:10:50] <helenclarko> I know why
317: [16:10:55] * DimiStripe quit (Quit: DimiStripe)
318: [16:13:10] <helenclarko> OMG, Xcell you bastard. It was semi-colon separating my csv files
319: [16:17:42] <helenclarko> Done!
320: [16:17:47] <helenclarko> Working fine
321: [16:20:41] <helenclarko> Thanks, muskie9 and kinglozzer!
322: [16:20:54] <muskie9> 👍
323: [16:33:45] * slievr has joined #silverstripe
324: [16:34:11] <slievr> hi quick question how do I call onBeforeWrite using a dataextension?
325: [16:34:44] <muskie9> public function onBeforeWrite(){ parent::onBeforeWrite(); /*your code here*/ }
326: [16:35:08] <muskie9> and apply the DataExtension to your model
327: [16:35:48] <slievr> thanks, it's what I had; long day
328: [16:43:35] * helenclark0 has joined #silverstripe
329: [16:46:10] * helenclarko quit (Ping timeout: 240 seconds)
330: [16:46:55] * slievr has left #silverstripe
331: [16:47:09] * helenclarko has joined #silverstripe
332: [16:47:50] * helenclark0 quit (Ping timeout: 240 seconds)
333: [17:21:18] * janneklouman-- quit (Ping timeout: 240 seconds)
334: [17:23:31] * kinglozzer quit ()
335: [17:33:02] * helenclarko quit (Ping timeout: 258 seconds)
336: [18:09:54] * agent44 quit (Quit: zzz)
337: [18:23:41] * gelignite has joined #silverstripe
338: [18:34:38] * samsamek quit (Quit: samsamek)
339: [19:15:21] <ss-helper> google captcha isnt working on silverstripe code - http://stackoverflow.com/questions/41749639/google-captcha-isnt-working-on-silverstripe-code
340: [19:21:55] * muskie9 quit (Ping timeout: 240 seconds)
341: [19:23:39] * zippy has joined #silverstripe
342: [19:23:39] <zippy> Morning
343: [19:32:32] * DanaeNZ has joined #silverstripe
344: [19:37:32] * DanaeNZ quit (Ping timeout: 276 seconds)
345: [19:42:52] * janneklouman-- has joined #silverstripe
346: [19:45:31] * janneklouman-- quit (Read error: Connection reset by peer)
347: [19:54:10] * janneklouman-- has joined #silverstripe
348: [20:00:51] * janneklouman-- quit (Read error: Connection reset by peer)
349: [20:06:35] * janneklouman-- has joined #silverstripe
350: [20:26:51] * samsamek has joined #silverstripe
351: [20:27:28] * micmania1 has joined #silverstripe
352: [20:43:28] * wracu has joined #silverstripe
353: [20:43:41] <wracu> Morning ppl
354: [20:43:53] <wracu> quick question, probably just confirmation...
355: [20:44:36] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
356: [20:44:46] <wracu> if I'm using a recipe (ie CWP), then the only way to remove a single module is to either list all the CWP modules in composer.json (removing the unwanted one), or fork the recipe. Right?
357: [20:45:39] <wracu> there's no "unrequire" that I just don't know about and can't find anything about online...
358: [20:53:59] * micmania1 has joined #silverstripe
359: [20:54:40] * muskie9 has joined #silverstripe
360: [21:08:30] * samsamek quit (Quit: samsamek)
361: [21:11:45] * DanaeNZ has joined #silverstripe
362: [21:30:44] * janneklouman-- quit (Read error: Connection reset by peer)
363: [21:36:28] * janneklouman-- has joined #silverstripe
364: [21:42:58] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
365: [21:50:44] * wracu quit (Ping timeout: 260 seconds)
366: [21:58:06] * muskie9 quit (Quit: Textual IRC Client: www.textualapp.com)
367: [22:18:25] * gelignite quit (Quit: http://bit.ly/1kso8Ta)
368: [22:27:20] * samsamek has joined #silverstripe
369: [22:51:17] * janneklouman-- quit (Ping timeout: 260 seconds)
370: [22:57:06] * samsamek quit (Quit: samsamek)
371: [23:00:01] * ss-helper quit (Remote host closed the connection)
372: [23:00:18] * ss-helper has joined #silverstripe
373: [23:01:12] <DarjusIT> Hi all, is it possible to change silverstripe login form so replace Email field with userCode field :)
374: [23:09:22] * Audlex- quit ()
375: [23:09:35] * Audlex has joined #silverstripe
376: [23:09:35] * Audlex quit (Changing host)
377: [23:09:35] * Audlex has joined #silverstripe
378: [23:49:01] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
379: [23:51:01] * micmania1 has joined #silverstripe
380: [23:53:36] * DanaeNZ quit (Remote host closed the connection)
381: [23:54:11] * DanaeNZ has joined #silverstripe
382: [23:58:49] * DanaeNZ quit (Remote host closed the connection)
383: [23:59:04] * DanaeNZ has joined #silverstripe

These logs were automatically created by ss-log on irc.freenode.net.