#silverstripe IRC Log

IRC log for 4 April 2016

All timestamps are in UTC.

1: [00:00:01] * ss-helper quit (Remote host closed the connection)
2: [00:00:19] * ss-helper has joined #silverstripe
3: [00:06:06] * Azure|dc is now known as Azure
4: [00:34:43] * micmania1 has joined #silverstripe
5: [00:51:03] * Phlunk3 has joined #silverstripe
6: [01:29:02] * Stomach quit (Quit: zzz)
7: [01:34:43] * BrewNaked has joined #silverstripe
8: [01:38:57] * BrewNaked quit (Ping timeout: 250 seconds)
9: [01:46:31] * Tanger has joined #silverstripe
10: [02:25:29] * Phlunk3 quit (Quit: Leaving)
11: [03:05:23] * UncleCheese quit (Quit: My MacBook Pro has gone to sleep. ZZZzzz…)
12: [03:16:27] * micmania1 quit (Ping timeout: 250 seconds)
13: [03:23:33] * BrewNaked has joined #silverstripe
14: [03:24:39] * micmania1 has joined #silverstripe
15: [03:27:48] * BrewNaked quit (Ping timeout: 246 seconds)
16: [03:33:31] * BrewNaked has joined #silverstripe
17: [03:52:22] * Stomach has joined #silverstripe
18: [04:02:16] * Kingy[a] is now known as Kingy
19: [05:08:15] * Copperis quit (Ping timeout: 246 seconds)
20: [05:10:25] * Tanger quit (Quit: Tanger)
21: [05:10:46] * Tanger has joined #silverstripe
22: [05:19:43] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
23: [05:59:18] * adrexia quit (Quit: My Mac has gone to sleep. ZZZzzz…)
24: [06:05:55] * Mike123 has joined #silverstripe
25: [06:08:46] * joelpittet has joined #silverstripe
26: [06:09:44] * Firesphere_ has joined #silverstripe
27: [06:26:03] <Mike123> Zauberfisch, ur here ? :)
28: [06:34:30] * swaiba has joined #silverstripe
29: [06:36:28] * Eliseth has joined #silverstripe
30: [06:45:23] <Mike123> has anyone been using google dfp for advertising on silverstripe ? just wonder if there is any automated possibilities for it
31: [06:49:02] * wmk has joined #silverstripe
32: [07:03:46] * arnhoe has joined #silverstripe
33: [07:06:56] * arnhoe quit (Client Quit)
34: [07:07:04] * Werner_2_ has joined #silverstripe
35: [07:07:04] * Werner_2_ quit (Client Quit)
36: [07:08:10] * arnhoe has joined #silverstripe
37: [07:10:58] * spronk quit (Quit: I may need a longer sleep timer...)
38: [07:15:20] * spronk has joined #silverstripe
39: [07:16:41] * Liquide quit ()
40: [07:34:38] * wmk quit (Read error: Connection reset by peer)
41: [07:35:01] * wmk has joined #silverstripe
42: [07:36:27] * Werner_2_ has joined #silverstripe
43: [07:36:34] * Embraden has joined #silverstripe
44: [07:37:01] * wmk quit (Read error: Connection reset by peer)
45: [07:37:06] * mobiusnz has joined #silverstripe
46: [07:37:25] <mobiusnz> anyone know how to specify template preference?
47: [07:38:58] * Werner_2__ has joined #silverstripe
48: [07:39:03] * Stomach quit (Ping timeout: 250 seconds)
49: [07:39:09] * Werner_2__ is now known as wmk
50: [07:39:13] * Stomach has joined #silverstripe
51: [07:39:19] <wmk> hmm, internet seems to be buggy over here today
52: [07:39:37] <wmk> mobiusnz, or what do you mean with template preference?
53: [07:40:23] <mobiusnz> wmk: templates in modules overriding my theme
54: [07:40:29] <mobiusnz> do not want!
55: [07:40:41] * joelpittet quit ()
56: [07:40:53] <wmk> well, in your theme it has to be in the same path
57: [07:41:14] <mobiusnz> the only way I've found to get around it is to have the template file directly under mytheme/templates/, as opposed to nicely organised in mytheme/templates/forms/ etc
58: [07:41:17] <wmk> so if module has /templates/Foo.ss you have to use /theme/xxx/templates/Foo.ss
59: [07:41:28] <mobiusnz> yeah, that's annoying
60: [07:41:42] <mobiusnz> because one module maintainer doesn't keep his folder tidy
61: [07:41:44] <wmk> yup, annoying if the module author didn't care
62: [07:41:45] * Werner_2_ quit (Read error: Connection reset by peer)
63: [07:41:48] <mobiusnz> I have to make a mess
64: [07:41:56] <wmk> absolutely.
65: [07:42:03] * ss23 quit (Remote host closed the connection)
66: [07:42:05] <wmk> you are free to make an issue ;)
67: [07:42:17] * ss23 has joined #silverstripe
68: [07:42:46] * Eliseth quit (Ping timeout: 268 seconds)
69: [07:46:43] * swaiba quit (Remote host closed the connection)
70: [07:49:16] * elgabbu has joined #silverstripe
71: [07:53:52] * g4b0_ has joined #silverstripe
72: [08:01:51] * m_4_k_x has joined #silverstripe
73: [08:06:29] * kinglozzer has joined #silverstripe
74: [08:10:51] <Zauberfisch> Mike123: helle
75: [08:11:38] * slievr has joined #silverstripe
76: [08:15:33] * Stomach quit (Ping timeout: 276 seconds)
77: [08:15:42] * Agilix_ has joined #silverstripe
78: [08:26:44] <Agilix_> Hmm I got an image in my block that isn't showing up
79: [08:29:13] <m_4_k_x> hm?
80: [08:32:02] <Agilix_> http://pastie.org/10784817 I've got a block with an image
81: [08:32:12] <Agilix_> But the image is not showing in the html
82: [08:33:16] <Agilix_> The source just stays empty
83: [08:42:19] <Tanger> Agilix_: Is there an Image ID and related File row in the database?
84: [08:42:33] <Tanger> The CMS may not be saving it properly
85: [08:43:02] * g4b01 has joined #silverstripe
86: [08:43:02] <ss-helper> g4b01: Welcome to #silverstripe! Please ask your questions but don't leave too soon, we are a busy lot.
87: [08:43:12] * g4b0_ quit (Quit: Sto andando via)
88: [08:43:20] * g4b01 quit (Quit: Leaving.)
89: [08:48:39] <Agilix_> Tanger: it's there
90: [08:48:45] <Agilix_> both the id and the File
91: [08:49:01] <mobiusnz> any ideas why requirements::block doesn't stop a file (jquery) from being included?
92: [08:49:37] * spronk quit (Quit: I may need a longer sleep timer...)
93: [08:49:43] <Tanger> Agilix_: Can you put these lines inside the template: $SingleImageID, $ClassName
94: [08:49:54] <Tanger> Just before your <img /> tag
95: [08:50:04] <Tanger> Just to give me an idea of what the template’s scope is
96: [08:50:32] <Tanger> mobiusnz: Is the jquery file in question the default jquery file included in SS?
97: [08:50:57] <mobiusnz> Tanger, yeah, I'm wanting to use a set version from cloudflare
98: [08:52:24] <Agilix_> Tanger: 27, Rangerblock
99: [08:52:27] <Agilix_> so seems correct
100: [08:53:50] * kinglozzer quit ()
101: [08:54:00] <Tanger> mobiusnz: Are you blocking it by the same URL it gets added by? This works for meon 3.3: Requirements::block("https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js");
102: [08:54:34] * agent44 has joined #silverstripe
103: [08:54:51] <mobiusnz> Requirements::block('/framework/thirdparty/jquery/jquery.js'); Requirements::javascript('https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/2.2.2/jquery.min.js');
104: [08:55:11] <mobiusnz> I end up with both
105: [08:55:39] <Tanger> Agilix_: Eh? That’s a bit odd.
106: [08:55:55] <Tanger> Agilix_: Ah, try this: use just getURL, instead of getURL() in the template
107: [08:57:31] <Agilix_> Tanger: no success, Might remove the block in the cms and in the database. Then do /dev/build again and see what that does
108: [08:58:08] <Tanger> mobiusnz: Try again without the preceeding ‘/‘ before framework maybe. This is what I have on an extension to do just that: “Requirements::block('framework/thirdparty/jquery/jquery.js’);”
109: [08:58:38] <mobiusnz> ah good spotting ta
110: [08:59:06] <Tanger> Agilix_: What version of SS?
111: [08:59:12] <Agilix_> 2.4
112: [08:59:33] <Agilix_> 3.1 srr :2
113: [08:59:37] <Agilix_> 3.2
114: [08:59:39] * g4b01 has joined #silverstripe
115: [08:59:39] <Agilix_> wow monday
116: [08:59:55] * spronk has joined #silverstripe
117: [09:00:15] <ss-helper> Re: [silverstripe-dev] "Supported modules" and github.com/silverstripe-labs - https://groups.google.com/d/msg/silverstripe-dev/vgQZpUnxrI4/GiAX6i50KQAJ
118: [09:01:16] * g4b01 has left #silverstripe
119: [09:01:19] * g4b01 has joined #silverstripe
120: [09:01:29] <Tanger> Agilix_: Have you tried with getAbsoluteURL?
121: [09:03:46] * Mike123 quit (Ping timeout: 250 seconds)
122: [09:03:49] <Agilix_> Tanger: still empty
123: [09:03:53] <Agilix_> Really weird
124: [09:04:22] <Tanger> What is it’s Filename column in the DB?
125: [09:05:01] * kinglozzer has joined #silverstripe
126: [09:05:07] <Tanger> Agilix_: Yeah, a bit perplexing. But interesting :P
127: [09:06:13] <Agilix_> Tanger: The RangerBlock has a SingleImageID field
128: [09:06:30] <Agilix_> with 25 as Value
129: [09:06:40] * DimiStripe has joined #silverstripe
130: [09:06:57] <Tanger> Agilix_: Look up the Filename column for ID 25 in the File table
131: [09:07:01] <Agilix_> And File has an Image on id 25
132: [09:07:15] <Agilix_> which is used in a different block as well
133: [09:08:34] <Tanger> getURL works by joining Director::baseURL() with File::getFilename(). chances one of them may be empty
134: [09:08:42] <Tanger> That or Controller::join_links is failing
135: [09:09:12] <Agilix_> All other instances of Image are working though
136: [09:09:55] <Tanger> Perhaps the image needs a has_many to the blocks
137: [09:12:15] * wmk quit (Ping timeout: 244 seconds)
138: [09:12:19] <Agilix_> It's the default implementation though
139: [09:15:35] * g4b01 has left #silverstripe
140: [09:16:48] <Agilix_> Tanger: I Do get this: PHP Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /public/framework/core/manifest/TokenisedRegularExpression.php on line 23
141: [09:17:10] <Agilix_> Tanger: and sometimes for public/framework/filesystem/FileFinder.php
142: [09:18:00] <Tanger> Agilix_: What line in FileFinder? Do you have xdebug installed for a longer stack trace?
143: [09:18:29] <Agilix_> Tanger: line 161
144: [09:18:35] <Agilix_> no, no xdebug
145: [09:19:31] <Agilix_> So, It's in the find function
146: [09:20:30] <Agilix_> Which is weird, I don't have that many images in the db
147: [09:20:44] <Agilix_> 20 row
148: [09:20:58] <Tanger> Agilix_: Could be an issue with the actual path of the images
149: [09:21:14] <Tanger> What’s in your Filename column for that image?
150: [09:21:33] <Tanger> i.e relative path to the file from assets
151: [09:21:33] <Agilix_> assets/Uploads/gorilla-new2.jpeg
152: [09:22:11] <Tanger> Agilix_: That’s… confusing. I can’t see an issue with that
153: [09:22:15] <Tanger> And other images work
154: [09:22:34] <Agilix_> On other blocks and regular pages, yes. Just this block seems to be acting up
155: [09:23:05] <Tanger> Agilix_: Can you pastie me the code for another block that does work?
156: [09:23:17] <Tanger> There has to be something different between the two
157: [09:24:19] <Agilix_> Tanger: http://pastie.org/10784849
158: [09:25:53] <Agilix_> And they have the same extensions etc
159: [09:28:24] <Agilix_> Tanger: see anything? :p
160: [09:29:04] <Tanger> Agilix_: Haha, no! That’s bizzare!
161: [09:29:24] <Tanger> It’s almost term for term identical, minus the variable and class names
162: [09:29:36] <Agilix_> I know right
163: [09:29:47] <Agilix_> What a way to start the week :p
164: [09:29:58] <Tanger> Agilix_: Mondays eh?
165: [09:30:03] <Agilix_> indeed
166: [09:30:15] <ss-helper> Re: [silverstripe-dev] "Supported modules" and github.com/silverstripe-labs - https://groups.google.com/d/msg/silverstripe-dev/vgQZpUnxrI4/1hVAQcR1KQAJ
167: [09:30:31] <Tanger> Agilix_: Hmmmm, you might needa dig a bit deep on this
168: [09:31:06] <Tanger> If you start firePHP’ing out the TokenisedRegularExpression.php error, you might be able to get a grasp of what exactly is bombing the image
169: [09:31:29] <Agilix_> Just using the url myself the image shows up so it's not a missing image and it's not css related (something hiding the image)
170: [09:35:11] <Tanger> My guess is something messing up in Controller::join_links
171: [09:35:31] <Agilix_> Tanger: there are more of these weird items. I got another block that work fine in one page and won't work in another. Also with images and links
172: [09:36:42] <Tanger> Agilix_: What’s your Site map like?
173: [09:36:52] <Tanger> Any weird names that might throw the system?
174: [09:37:25] <Agilix_> No, no weird names or anything
175: [09:37:37] <Agilix_> lot of custom holders and pages though
176: [09:41:22] <Tanger> Agilix_: Hmmm. I’d say get xdebug installed and firePHP and try and trace it. I actually have to roll on home now, but if you’re still stuck tomorrow I’ll be on
177: [09:42:39] <Agilix_> k, I'll give it a go
178: [09:44:06] <Tanger> Good luck!
179: [09:44:11] * Tanger quit (Quit: Tanger)
180: [09:44:11] <Agilix_> Thanks
181: [10:02:22] * swaiba has joined #silverstripe
182: [10:09:59] * Mike123 has joined #silverstripe
183: [10:30:35] * agent44 quit (Quit: zzz)
184: [10:37:11] * agent44 has joined #silverstripe
185: [11:03:16] * Embraden has joined #silverstripe
186: [11:07:33] * agent44 quit (Quit: zzz)
187: [11:09:05] * wmk has joined #silverstripe
188: [11:13:39] * wmk quit (Ping timeout: 246 seconds)
189: [11:21:15] * spronk quit (Quit: I may need a longer sleep timer...)
190: [11:37:52] * wmk has joined #silverstripe
191: [11:42:22] * Firesphere_ quit (Ping timeout: 248 seconds)
192: [11:42:51] * Firesphere_ has joined #silverstripe
193: [11:48:26] * NFG has joined #silverstripe
194: [11:52:22] * Firesphere_ quit (Ping timeout: 244 seconds)
195: [11:55:26] * Firesphere_ has joined #silverstripe
196: [12:02:38] * Firesphere_ quit (Ping timeout: 248 seconds)
197: [12:12:11] * NFG quit (Quit: Sleeping now!)
198: [12:35:33] * NFG has joined #silverstripe
199: [12:41:16] * NFG quit (Quit: Sleeping now!)
200: [12:44:08] * ShannonPatterson has joined #silverstripe
201: [12:44:17] * NFG has joined #silverstripe
202: [12:53:20] <wmk> kinglozzer, around?
203: [12:53:59] <kinglozzer> wmk: Sorta
204: [12:54:02] <kinglozzer> Busy day :P
205: [12:54:03] <wmk> ;)
206: [12:54:12] <wmk> i just stumbled over a problem with restful service
207: [12:54:23] <wmk> when you have a nested array of data you get an array to string conversion error
208: [12:54:44] <wmk> wrapping the array in http_build_query() solves this. Now is this a bug or a feature?
209: [12:56:54] * m_4_k_x quit (Ping timeout: 246 seconds)
210: [13:00:11] * m_4_k_x has joined #silverstripe
211: [13:10:24] <kinglozzer> wmk: So, you're sending a POST request?
212: [13:10:41] <wmk> yes
213: [13:10:46] <wmk> with a nested array of data
214: [13:11:18] <kinglozzer> Where's it erroring?
215: [13:12:23] * Friebel has joined #silverstripe
216: [13:12:36] <wmk> when it passes the nested array to curl
217: [13:12:58] <kinglozzer> hmm... not sure really
218: [13:13:23] <wmk> i fixed it for my model now
219: [13:13:53] <kinglozzer> http://stackoverflow.com/questions/3772096/posting-multidimensional-array-with-php-and-curl
220: [13:13:58] <Friebel> hi everybody! Does anybody know why tables and fields doen't get written by a Silverstripe build, even though build says fields ARE written, and the db-user has ALL rights?
221: [13:14:08] <kinglozzer> I guess the second answer is correct in that HTTP doesn't really have any concept of "arrays"
222: [13:14:39] <kinglozzer> wmk: To quote Dan Hensby, the solution is: "use Guzzle" :P
223: [13:15:16] <wmk> kinglozzer, ok...
224: [13:15:30] <wmk> Friebel, some weird php errors in your classes?
225: [13:15:43] <Agilix_> I have an export of a db and a collegue of mine can not import it. Any ideas? It's mostly because of \ in column names
226: [13:15:45] <wmk> typo somewhere?
227: [13:15:51] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
228: [13:16:25] <Friebel> wmk, it's happening in the Fluent module. The build is not able to write the database tables and fields. It's also happening while installing Translatable module
229: [13:16:47] <wmk> hmm... is the default lang set?
230: [13:16:57] <wmk> is it set unique? i mean not overwritten somewhere else?
231: [13:17:37] <Friebel> wmk, As far as I know there are no errors in my classes and the website is working perfectly next to this. If I create the fields / tables manually the build is adjusting them to the right fieldtypes and everything is working afterwards then
232: [13:17:42] <wmk> it happens to me with fluent when i don't declare it Varchar but VarChar for some typo reason
233: [13:18:01] <wmk> then fluen chokes on it
234: [13:19:49] <Friebel> wmk, on the translatable module I set the default language in the _config.php. But I now switched back to my master branch and I'm trying the Fluent module (to pick the right module). But that has the same problems writing db
235: [13:20:10] <Friebel> wmk, I'll look at the VarChar vs varchar... nice tip
236: [13:20:28] <wmk> well, fluent is writing a field for each language (the fields you defined in the $translate array)
237: [13:20:41] <wmk> translatable writes one row per translation
238: [13:20:49] <wmk> doesn't create extra fields
239: [13:23:13] <Friebel> wmk, I understand. But both aren't working: and it's not only a problem with these modules, but also with my other silverstripe classes: all data is writing well to db, and fields are set to the right types in db too. But when it comes to creating NEW fields or tables, the build says they ARE created (all green), but in fact they aren't. And then the build complains the fields, that it just wrote, are missing...
240: [13:24:07] <wmk> ok. does it end with "ok" or "done" ?
241: [13:24:09] <Friebel> wmk, btw nice to know fluent is creating fields only. nice
242: [13:24:19] <Friebel> wmk, I'll look...
243: [13:24:26] <wmk> scroll down and see the error ;)
244: [13:25:41] <Friebel> wmk, everytime at these builds it ends with an Uncaught SS_DatabaseException error, because it thinks (and 'says') a db field or table is created, but it's not and it's missing it for further creation
245: [13:26:12] <wmk> Friebel, can you make a screenshot?
246: [13:26:19] <Friebel> wmk, like so: Unknown column 'SiteConfig.MailChimpApiKey_en_NZ' in 'field list'
247: [13:30:18] <wmk> but from where? does a module try to create some default dataobjects before the db is built?
248: [13:30:42] <wmk> i've seen it in the past. had to exclude a module for the build sometimes.
249: [13:31:31] <Agilix_> I had to manually add a column or 2 in the past because of an error like this because I couldn't find the problem :)
250: [13:31:54] <wmk> yeah, hard to tell
251: [13:31:59] <wmk> the backtrace might help
252: [13:34:14] <Friebel> wmk, here is the dev/build report: http://www.wepaste.com/screenshot/
253: [13:35:58] <wmk> Friebel, i'd look at WipiMailChimpSsWidget.php:23
254: [13:36:02] <wmk> maybe a bug there
255: [13:36:31] <wmk> WipiMailChimpSsWidget->populateDefaults()
256: [13:37:03] <Agilix_> ws thinking the same
257: [13:37:41] <Friebel> wmk, thanks, I'll look into that
258: [13:39:17] <Friebel> wmk, wow, you're good! that was it! thanks a lot! :)
259: [13:40:11] <wmk> Friebel, well, it's just read the error trace ;) and an educated guess what could be in userland code that makes troubles
260: [13:40:16] <Friebel> wmk, amazing that such 'small' thing could cause this. Glad I know now! That gives me a lot of extra time ;)
261: [13:40:44] <wmk> yeah, that little things
262: [13:41:09] <Friebel> wmk, guess I have to learn to better read that error trace then! Thanks again, you saved the day! :)
263: [13:49:58] * qlex has joined #silverstripe
264: [13:50:00] * qlex has left #silverstripe
265: [13:54:55] * swaiba_ has joined #silverstripe
266: [13:55:52] * swaiba quit (Read error: Connection reset by peer)
267: [13:59:35] * Firesphere_ has joined #silverstripe
268: [13:59:39] * swaiba has joined #silverstripe
269: [14:00:53] * swaiba_ quit (Read error: Connection reset by peer)
270: [14:09:16] * Friebel quit (Ping timeout: 250 seconds)
271: [14:33:22] * NFG quit (Ping timeout: 260 seconds)
272: [14:55:15] <Agilix_> Anyone ever got a "not in select, incompatible with distinct" error
273: [14:55:35] <Agilix_> the dev/build works fine, it's when accessing pages of a specific page type
274: [14:56:17] <kinglozzer> Agilix_: Sounds like a database error
275: [14:56:23] <kinglozzer> Any custom code on that page type?
276: [14:56:58] <Agilix_> a lot :p
277: [14:57:10] <Agilix_> But my colleague is getting the erro and I'm not
278: [14:57:47] <wmk> trace? paste?
279: [14:58:15] <kinglozzer> Could also be that you're running different database drivers or something
280: [15:05:51] * swaiba quit (Remote host closed the connection)
281: [15:06:54] * Mike123 quit (Ping timeout: 250 seconds)
282: [15:11:27] <Agilix_> It's something with the data
283: [15:11:39] <Agilix_> very weird, his imports are not working correctly
284: [15:12:23] <wmk> possibly
285: [15:12:26] <wmk> charset stuff?
286: [15:12:43] <wmk> any chance you can use sspak for export/import? this might cause less troubles
287: [15:17:48] * arnhoe quit ()
288: [15:34:54] * wmk quit (Ping timeout: 248 seconds)
289: [16:00:17] <ss-helper> New GridField item on each page - SilverStripe - http://stackoverflow.com/questions/36407186/new-gridfield-item-on-each-page-silverstripe
290: [16:08:00] * Agilix_ quit (Ping timeout: 250 seconds)
291: [16:09:16] * NFG has joined #silverstripe
292: [16:15:14] * Kingy is now known as Kingy[a]
293: [16:29:49] * slievr quit (Ping timeout: 260 seconds)
294: [16:30:12] * agent44 has joined #silverstripe
295: [16:32:19] * kinglozzer quit ()
296: [16:46:26] * NFG quit (Quit: Sleeping now!)
297: [16:49:06] * NFG has joined #silverstripe
298: [16:49:29] * muskie9 has joined #silverstripe
299: [16:52:42] * muskie9 quit (Client Quit)
300: [16:53:14] * muskie9 has joined #silverstripe
301: [17:01:41] * NFG quit (Quit: Sleeping now!)
302: [17:06:48] * agent44 quit (Quit: zzz)
303: [17:09:11] * jackoconnor has joined #silverstripe
304: [17:12:03] <jackoconnor> Does anybody have an idea as to why ALL upload fields in the CMS say ‘File size is zero bytes.` when I upload a file? My php.ini file is identical to another server I have which works with this.. PHP gd is enabled also, I haven’t placed any limits on the upload fields either
305: [17:25:59] * DimiStripe quit (Quit: DimiStripe)
306: [17:46:17] <muskie9> anyone ever have issues loading the addons site from a particular location (i.e. work vs home)?
307: [17:47:13] <muskie9> I can never seem to get it to load on my home network, but when I'm at work it's fine... if I go behind a vpn at home it works too, so likely an IP issue, but why would my home IP be blocked
308: [17:50:30] <jackoconnor> For anyone wondering, the answer to my issue was: SELinux was blocking httpd from writing
309: [18:11:17] * muskie9 quit (Quit: Textual IRC Client: www.textualapp.com)
310: [18:12:40] * muskie9 has joined #silverstripe
311: [18:16:49] * muskie9__ has joined #silverstripe
312: [18:17:19] * muskie9 quit (Ping timeout: 268 seconds)
313: [18:17:31] * muskie9__ is now known as muskie9
314: [18:33:20] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
315: [18:33:46] * lck has joined #silverstripe
316: [18:35:45] <lck> I am trying to include a piece of javascript in the admin area of Silverstripe, however when i do this using Requirements::javascript(), the script only gets triggered when refreshing the page. And since the backend is using Ajax, the script does not run. I've looked abit into it. But haven't found anything working for SilverStripe 3.2
317: [18:35:52] <lck> Anybody got any ideas or suggestions?
318: [18:36:35] <muskie9> lck where are you requiring it? getCMSFields()?
319: [18:37:16] <lck> yes
320: [18:38:28] <lck> i even attempted to inject a <script> tag using LiteralField, but that does not execute either, only upon page refresh
321: [18:38:44] <muskie9> are you using entwine for you js?
322: [18:38:56] <muskie9> https://www.bigfork.co.uk/takeaway/a-beginners-introduction-to-using-entwine-in-silverstripe
323: [18:39:03] <lck> I am not. I did a very simple vanilla script
324: [18:39:15] <lck> But i suppose entwine is required?
325: [18:39:52] <muskie9> lck if I do js stuff in the cms I tend to go entwine as I think it is used throughout so the results are more expected
326: [18:40:02] <muskie9> it's an odd duck though, js in the cms
327: [18:40:44] <lck> Yeah, this is basically a hack job, which counts the number of checked fields in a checkboxfieldset, and is put into a labelfield
328: [18:41:01] <lck> Very simple js. So i was too lazy to learn entwine
329: [18:43:55] <lck> Thanks for the link muskie, i copypasted an "onmatch" object function. And that did the trick! :)
330: [18:46:00] <muskie9> nice
331: [18:46:40] <muskie9> lck is that a live update kind of thing, or just an on load thing? if onload then you could count the items within your php code and add it to your label I would think
332: [18:47:03] <lck> It is a live update :)
333: [18:47:08] <muskie9> ah
334: [18:47:40] <lck> I am regretting my decision to use the backend for something as custom as this. I shouldn't just created a frontend login instead :P
335: [18:47:54] <lck> i should have*
336: [18:48:28] * jackoconnor quit (Quit: jackoconnor)
337: [18:56:37] * mobiusnz quit (Read error: Connection reset by peer)
338: [18:57:02] * NFG has joined #silverstripe
339: [19:01:40] * NFG quit (Ping timeout: 264 seconds)
340: [19:09:34] * lck quit (Ping timeout: 250 seconds)
341: [19:10:02] * m_4_k_x quit (Read error: Connection reset by peer)
342: [19:10:14] * m_4_k_x has joined #silverstripe
343: [19:14:39] * m_4_k_x quit (Ping timeout: 244 seconds)
344: [19:22:28] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
345: [19:34:48] * gelignite has joined #silverstripe
346: [19:38:34] * muskie9 quit (Quit: My Mac has gone to sleep. ZZZzzz…)
347: [19:41:49] * muskie9 has joined #silverstripe
348: [19:45:31] * m_4_k_x has joined #silverstripe
349: [19:46:38] <m_4_k_x> Hm guys i have some dataobject or pages that disapear alone from my DB... i dont think its normal but i wish its not from something else than SS
350: [19:48:14] <muskie9> m_4_k_x SS wouldn't do that on it's own, you've written custom code?
351: [19:49:27] <m_4_k_x> i have articles object for blog, i have project object for portfolio,
352: [19:49:30] <m_4_k_x> but i think it appeared since i installed a plugin for search
353: [19:49:51] <muskie9> what would that plugin be?
354: [19:50:09] <m_4_k_x> https://github.com/i-lateral/silverstripe-searchable
355: [19:51:32] <m_4_k_x> i work on local machine
356: [19:51:55] <m_4_k_x> but first time i'va that
357: [19:52:27] <muskie9> that seems like it would be a pretty substantial bug if it was removing pages... I'm guessing it's not necessarily the module... could you paste your custom code?
358: [19:52:29] <muskie9> !paste
359: [19:52:29] <ss-helper> Please paste your code using something like http://kopy.io/ or http://www.sspaste.com/ or https://gist.github.com/ and then paste the link here.
360: [19:54:10] <m_4_k_x> actualy... i wonder now cauz, only articles, projects and sitetree are targetted
361: [19:54:25] <m_4_k_x> and i use the modul with that
362: [19:55:10] <m_4_k_x> for my search on those 3 objects
363: [19:56:05] <m_4_k_x> http://kopy.io/PsfO2
364: [19:57:10] * Stomach has joined #silverstripe
365: [19:57:54] <muskie9> m_4_k_x I think this is the issue: https://github.com/i-lateral/silverstripe-searchable/blob/188fdf61072e8a9fe701cdcff860371e9334731f/code/Searchable.php#L121
366: [19:58:05] <muskie9> ->remove() deletes the record
367: [19:58:22] <muskie9> give me one second and I think there's an alternative to remove...
368: [19:59:00] <m_4_k_x> oh really? :O
369: [19:59:24] <m_4_k_x> i've seen it but i though it was only removing from the list
370: [19:59:54] <m_4_k_x> but its not always deleting things... that's why its weird
371: [20:00:14] <muskie9> ya, that's a bug I think for the module...
372: [20:00:29] <muskie9> on a DataList remove() deletes the record
373: [20:01:17] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
374: [20:02:21] <m_4_k_x> "Remove this item by deleting it" ok T,T
375: [20:02:53] <muskie9> m_4_k_x I think that's a bug and glancing at DataList I'm not seeing the other option I'm trying to think of... I'd raise an issue ticket noting it deletes items and link to that line
376: [20:03:24] <m_4_k_x> ill use another method than remove then ill change the code ^^
377: [20:03:29] <m_4_k_x> or change the module x)
378: [20:05:00] <muskie9> m_4_k_x it's worth an issue ticket with your use case
379: [20:06:48] <m_4_k_x> ok thank's a lot :)
380: [20:20:01] * UndefinedOffset has joined #silverstripe
381: [20:24:30] * helenclarko has joined #silverstripe
382: [20:25:24] <helenclarko> hey team, quick question. How can I loop over a dataobject on a child page?
383: [20:25:42] <muskie9> helenclarko <% with $yourObject %> ?
384: [20:26:29] <helenclarko> Inside the <% loop Children %>
385: [20:26:59] * camfindlay has joined #silverstripe
386: [20:27:06] <muskie9> I think so.. loop gets you into the scope of the items in a list... then when you're iterating the <% with %> should get you into the scope of the $yourObject
387: [20:27:29] <helenclarko> I'll give it a try.
388: [20:28:31] <helenclarko> I've been doing a loop over Children and then inside that, loop over the object. It doesnt work though. I'll try a WITH
389: [20:30:15] <helenclarko> Hmm, still nothing
390: [20:30:52] <muskie9> are you doing <% with $relationNameToObject %> ?
391: [20:31:27] * NFG has joined #silverstripe
392: [20:32:36] * NFG quit (Client Quit)
393: [20:32:45] <muskie9> this is assuming YourChildClass has_one SomeObject => YourObject then you <% with SomeObject %>
394: [20:32:49] <helenclarko> <% with $Dimension %> which is my object
395: [20:32:50] <muskie9> I feel like I've done that
396: [20:33:59] <helenclarko> Me too, it just wont work here
397: [20:35:32] <helenclarko> muskie9: .ss page of parent http://www.sspaste.com/paste/show/5702cffa3cf02
398: [20:36:29] <muskie9> what about the model of the Children you're looping through
399: [20:40:08] <helenclarko> OH GOD, I worked it out.
400: [20:40:19] <helenclarko> Was calling the wrong dataobject
401: [20:40:29] <muskie9> that'll happen ;P
402: [20:40:31] <helenclarko> Sorry to bother you muskie9
403: [20:40:39] <muskie9> no worries
404: [20:40:48] <helenclarko> So it does work BTW
405: [20:41:22] <muskie9> although I noticed for your image thing in children... might be less to call <% with $Photos.First %> rather than <% loop $Photos %><% if First %>
406: [20:41:55] <helenclarko> Oh thanks!
407: [20:42:11] <helenclarko> I've been looking for places I can cut that down
408: [20:42:31] * Stomach quit (Quit: zzz)
409: [20:43:07] <muskie9> I generally look at is as am I using one or many in this... may is loop, one is with... then it's using stuff like .First if it's a single thing from a list
410: [20:45:28] <helenclarko> muskie9: Once again, life saver!
411: [20:45:42] <muskie9> nice! glad I could help
412: [20:45:42] <helenclarko> Thanks
413: [20:48:06] * Stomach has joined #silverstripe
414: [20:49:29] * Phlunk3 has joined #silverstripe
415: [20:54:13] * adrexia has joined #silverstripe
416: [20:55:58] * UndefinedOffset quit (Quit: Leaving.)
417: [20:58:07] * Firesphere_ quit (Ping timeout: 250 seconds)
418: [21:00:31] <ss-helper> Re: Codes of Conduct - https://groups.google.com/d/msg/silverstripe-dev/d94YIBEf6dI/psZvZktMAwAJ
419: [21:03:51] * muskie9__ has joined #silverstripe
420: [21:05:39] * muskie9 quit (Ping timeout: 248 seconds)
421: [21:10:39] * micmania1 has joined #silverstripe
422: [21:17:21] * vitaly_ has joined #silverstripe
423: [21:19:42] * Stomach quit (Quit: zzz)
424: [21:23:12] * Stomach has joined #silverstripe
425: [21:23:50] * Pyromanik has joined #silverstripe
426: [21:24:13] <Pyromanik> who's got some work for me?
427: [21:25:02] <Phlunk3> yard work okay?
428: [21:25:45] * muskie9__ quit (Quit: My Mac has gone to sleep. ZZZzzz…)
429: [21:26:09] <Pyromanik> Phlunk3, car yard?
430: [21:26:46] <Phlunk3> nah like, my back yard, mowing lawns, pruning trees and the like.
431: [21:26:57] <Pyromanik> $20 an hour?
432: [21:27:40] <Phlunk3> for sure, before the charges for workers quarters etc of course.
433: [21:28:00] <Pyromanik> worker's quarters?
434: [21:28:10] <Pyromanik> big yard!
435: [21:28:33] <Pyromanik> hey you know when you've got this problem
436: [21:28:37] <Pyromanik> and it's a real pain in the arse
437: [21:28:53] <Pyromanik> and you're trying to figure out what's wrong for 7 days at least
438: [21:28:57] * ShannonPatterson quit (Quit: Leaving)
439: [21:29:07] <Pyromanik> and then you find out it worked fine all along you were just looking in the wrong place :(
440: [21:29:30] <Pyromanik> and so excitedly you go to finish your product
441: [21:29:35] <Pyromanik> all the other components work fine
442: [21:29:40] <Pyromanik> except the last one -.-
443: [21:29:45] <Pyromanik> which actually is fucked.
444: [21:33:57] * m_4_k_x has left #silverstripe
445: [21:38:07] * muskie9 has joined #silverstripe
446: [21:39:56] * helenclarko quit (Ping timeout: 250 seconds)
447: [21:47:59] * muskie9 quit (Quit: Textual IRC Client: www.textualapp.com)
448: [21:54:54] <Pyromanik> whoop, suddenly working
449: [21:54:57] <Pyromanik> ... by dropping features
450: [21:54:58] <Pyromanik> wtf
451: [21:55:18] <Pyromanik> shit that wasn't even being used was causing a runtime error. lame.
452: [21:57:42] * neomang quit (Ping timeout: 250 seconds)
453: [22:00:44] * elgabbu quit (Ping timeout: 250 seconds)
454: [22:11:31] * micmania1 quit (Quit: micmania1)
455: [22:15:48] * micmania1 has joined #silverstripe
456: [22:21:42] * spronk has joined #silverstripe
457: [22:27:58] * gelignite quit (Quit: http://bit.ly/1kso8Ta)
458: [22:30:27] <MichalKleiner> hey guys.. I'm nearly pulling my hair out.. new server setup, Apache 2.4.18, PHP-fpm 5.6.20 via mod_fcgi.. but i'm getting two session cookies all the time, so can't log in to the admin as it has different cookie than the security login form
459: [22:30:30] <MichalKleiner> any ideas?
460: [22:30:40] <MichalKleiner> the setup is really plain, nothing extra
461: [22:47:49] * cheddam has joined #silverstripe
462: [23:03:46] <Pyromanik> mod_fcgi?
463: [23:04:23] <Pyromanik> what about the other one? try that instead maybe
464: [23:07:23] <Pyromanik> 2 session cookies on 2 pages sounds like they think they're on different domains
465: [23:10:28] <MichalKleiner> sorry, mod_proxy_fastcgi
466: [23:10:34] <MichalKleiner> yeah, it's annoying, still battling
467: [23:10:50] <MichalKleiner> figured that what is BASE_URL set to makes it behave differently as well
468: [23:15:46] * irogue has joined #silverstripe
469: [23:15:55] <Pyromanik> o/ irogue
470: [23:15:55] <MichalKleiner> still no luck
471: [23:16:02] <irogue> kia ora Pyromanik
472: [23:16:07] <Pyromanik> \o
473: [23:16:29] <Pyromanik> Fuck the current job market
474: [23:27:50] <vitaly_> Pyromanik: what's up with job market?
475: [23:28:01] <Pyromanik> it's shit
476: [23:28:15] <Pyromanik> y'know what they say about stormy seas
477: [23:28:38] <Pyromanik> that moral's like, the exact opposite of what you want when you're looking for jobs.
478: [23:31:06] <vitaly_> That doesn't sound good
479: [23:31:51] <vitaly_> A year ago was a lot better I reckon
480: [23:31:53] <Pyromanik> yeh.
481: [23:31:55] <Pyromanik> perhaps
482: [23:32:10] <Pyromanik> Just a few ripples atm.
483: [23:32:19] <Pyromanik> mostly "Front end me this shit"
484: [23:35:55] * Stomach quit (Quit: zzz)
485: [23:36:26] * Stomach has joined #silverstripe
486: [23:36:44] <vitaly_> Front end right now is a nightmare
487: [23:36:56] <vitaly_> too many frameworks, libraries and building tools
488: [23:39:21] <Pyromanik> yep
489: [23:39:33] <Pyromanik> I avoid it where possible. Don't want a job that focusses on it.
490: [23:50:15] * Azure quit (Ping timeout: 276 seconds)
491: [23:52:54] * Azure has joined #silverstripe

These logs were automatically created by ss-log on irc.freenode.net.